De Geur van Bloedend Gras

Wat als iemand bedenkt dat jouw lichaam niet echt af is?

Een intersekse verhaal.

Actrice staat op het podium met een uitgestrekte hand naar links.

Net als aangereden wild onder pas gegoten asfalt, komt alles steevast terug…

In dit intersekse verhaal stellen we ons de vraag: hoe is het als iemand op een bepaald moment bedenkt dat je lichaam niet echt af is? Dat die vindt dat je niet bent als de anderen en dat je er iets moet aan laten doen. Dat je enkel dan écht gelukkig kan zijn. En hoe is het dan als je bovendien ook geen keuze hebt? Dat je het moet doen, want anders…

In dit stuk duiken we in het leven van een jongen geboren met een lichaam dat, volgens sommigen, nét niet goed genoeg was.

Tekst en spel door Emmanuelle Verhagen in een regie van Aafke Bruining

Wil je dit intersekse verhaal zien, horen of meemaken, en zijn er geen voorstellingen gepland, dan kan je altijd een mail sturen. We voeren het met plezier op bij je thuis voor vrienden, in je tuin of woonkamer. Wellicht is het ook een leuk idee voor je vereniging of je school.

In privé settings brengen we dit stuk samen met een coaching sessie waarin we dieper ingaan op de onderliggende psychologische concepten.

Emmanuelle is, naast theatermaker, ook gecertifieerd leiderschapcoach en diversiteitsconsulent. En natuurlijk ook behartigster van intersekse mensenrechten alsook voorzitster van Intersekse Vlaanderen.

De opvoeringen zijn ten voordele van Intersekse Vlaanderen (vereniging voor intersekse personen vzw) en kaderen in de wereldwijde Intersex Awareness Weeks. In deze periode zetten we de schijnwerper op dat deel van de bevolking, zo’n 1 op 60 mensen, die nog steeds het risico lopen om ongevraagd en ongewild te eindigen op een operatietafel. Ook bij ons.

beeld door Illias Teirlinck