De Geur van Bloedend Gras

Wat als iemand bedenkt dat jouw lichaam niet echt af is?

Een intersekse verhaal.

Net als aangereden wild onder pas gegoten asfalt, komt alles steevast terug…

Bill Wicking

Hoe is het als iemand op een bepaald moment bedenkt dat je lichaam niet echt af is. Dat die vindt dat je niet bent als de anderen en dat je er iets moet aan laten doen. Dat je enkel dan écht gelukkig kan zijn. En hoe is het dan als je bovendien ook geen keuze hebt? Dat je het moet doen, want anders…

In dit stuk duiken we in het leven van een jongen geboren met een lichaam dat, volgens sommigen, nét niet goed genoeg was.

Tekst en spel door Emmanuelle Verhagen in een regie van Aafke Bruining

Emmanuelle is, naast theatermaker en diversiteitsconsulent, intersekse mensenrechten activist alsook voorzitter van Intersekse Vlaanderen.

De opvoeringen zijn ten voordele van Intersekse Vlaanderen (vereniging voor intersekse personen vzw) en kaderen in de wereldwijde Intersex Awareness Weeks. In deze periode zetten we de schijnwerper op dat deel van de bevolking, zo’n 1 op 60 mensen, die nog steeds het risico lopen om ongevraagd en ongewild te eindigen op een operatietafel. Ook bij ons.

Ben je zelf geboren met een intersekse/DSD variatie, of ben je ouder van een kindje met een variatie? Neem contact op om je kortingscode te krijgen.

beeld door Illias Teirlinck