Binnenste Buiten: dé infobrochure voor ouders (en iedereen die geïnteresseerd is)

De Binnenste Buiten brochure wijst je de weg als ouder van een kindje geboren met een variatie van de geslachtskenmerken. Misschien weet je niet wat dit juist inhoudt en wat dit kan betekenen voor het leven van je kind. Deze brochure wil je een eerste houvast bieden. Je vindt er informatie, getuigenissen van andere ouders… Verder lezen over Binnenste Buiten: dé infobrochure voor ouders (en iedereen die geïnteresseerd is)

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Aankondiging

ZiZo Artikel – DE ‘I’ IN LGBTI+: “LAAT IEDEREEN ZICHZELF ZIJN, STEEK ONS NIET IN HOKJES”

De intersekse ervaringen van Emmanuelle, Michèle en An

Cavaria pakte vorige maand (mei 2020) uit met een vernieuwde missie: naast een grotere focus op welzijn zal de koepelorganisatie zich ook inzetten voor intersekse personen, de ‘I’ in LGBTI+. Emmanuelle, An en Michèle hebben alle drie een intersekse conditie en spraken met ZIZO over hun ervaringen. door: Nena Langloh “Op mijn vijfde raakte ik plots in… Verder lezen over ZiZo Artikel – DE ‘I’ IN LGBTI+: “LAAT IEDEREEN ZICHZELF ZIJN, STEEK ONS NIET IN HOKJES”

ALS EEN VOS DE PASSIE PREEKT, WORD JE GENDERBLEND NOGAL ZUUR

Gender in de Blender: waarom framing gevaarlijk kan zijn

Of: hoe intersekse kinderen ongewild slachtoffer worden culturele framing Wat hebben de provincie Vlaams-Brabant, een Nederlands kunstenaarscollectief en een uroloog gemeen? Juist, ze hebben allemaal een werk dat noemt ‘Gender in de Blender’. De vraag die me deze zomer bezighield was: wat bezielt een wetenschapper en chirurg gespecialiseerd in de urologie (plas- en peniskunde), een… Verder lezen over ALS EEN VOS DE PASSIE PREEKT, WORD JE GENDERBLEND NOGAL ZUUR

Antwerp Queer Arts 2020

Intersekse Vlaanderen is de eerste en enige vereniging in Vlaanderen die personen, geboren met een variatie in geslachtskenmerken samenbrengt, ongeacht de variatie. Als groep zijn wij zowel een belangenvereniging als een zelfhulporganisatie. De aandacht voor ons thema op Antwerp Queer Arts is niet onbelangrijk. Immers, in onze korte bestaan, zijn wij er in geslaagd om… Verder lezen over Antwerp Queer Arts 2020

Opinie: 1 op 60 mensen met een intersekse variatie, zwijg ons niet dood!

Artikel verschenen in Zizo Magazine op 26 Oktober 2019. (origineel artikel hier) M’n piemel is ingepakt en in mijn neus hangt de geur van ontsmettingsmiddel. Het is lente 1970 en dit is mijn oudste herinnering. Zeven jaar later, en tien jaar oud, begint dit opnieuw. Zomervakantie na zomervakantie breng ik door in een ziekenhuis met… Verder lezen over Opinie: 1 op 60 mensen met een intersekse variatie, zwijg ons niet dood!