Binnenste Buiten: dé infobrochure voor ouders (en iedereen die geïnteresseerd is)

De Binnenste Buiten brochure wijst je de weg als ouder van een kindje geboren met een variatie van de geslachtskenmerken. Misschien weet je niet wat dit juist inhoudt en wat dit kan betekenen voor het leven van je kind. Deze brochure wil je een eerste houvast bieden. Je vindt er informatie, getuigenissen van andere ouders en (jong)volwassenen, en contactadressen van lotgenotengroepen en middenveldorganisaties. Je krijgt zo een overzicht van wat je als ouder kan doen voor jezelf, je gezin en je kind.

Intersekse Vlaanderen werkte actief mee aan de totstandkoming van dit werk. Wij zijn dan ook ten zeerste verheugd om dit werk ook via onze website aan te bieden.

Onze ervaring leert dat het als ouder belangrijk is de nodige tijd te nemen. Al te vaak worden onze ouders onder druk gezet om keuzes te maken, vaak met alle gevolgen van dien. Het is geen wonder dat wij als kind vaak terecht komen bij psychiaters en psychotherapeuten, alleen al omdat geen rekening werd gehouden met onze mening.

Dit boek wil een aanzet geven tot het openen van de conversatie. Door dit Binnenste Buiten boek te ondersteunen én te promoten willen wij mee vorm geven aan de conversatie. Als ervaringsdeskundigen hebben velen van ons, jammer genoeg, aan de verkeerde kant van de scalpel gelegen.

Auteurs: Nina Callens en Joz Motmans
Publicatiedatum: September 2020

De gratis papieren versie bestellen kan bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen

Nog vragen? Laat een bericht achter!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Aankondiging

Door Emmanuelle

Leiderschapscoach en Diversiteitsconsulent actief als mensenrechtenactiviste. Vlaams voorvechter in de strijd tegen intersekse genitale mutilatie. Oprichter van Intersekse Vlaanderen en bestuurder in een aantal LGBTI+ organisaties.