Bestuur

arrows close up dark energy
Photo by Isaque Pereira on Pexels.com

An Verleysen

An Verleysen

An ontdekte pas op 38jarige leeftijd haar intersekse vrienden/groep /tribe.

Het was onmiddellijke (h)erkenning. Een thuiskomen!

“Geen vrouw meer ‘moeten’ zijn” was voor een bevrijding. An heeft Cognitale Bijnierschorshyperplasie (CAH), neemt dagelijks cortisone en heeft geen fysieke intersekse kenmerken. 

“Ik begrijp als de beste waarom mensen proberen zichzelf te identificeren met het binaire. Had ik vroeger geweten dat het niet moest was ik depressie jaren bespaard gebleven.” 

Vandaag is ze blij haar verhaal te mogen doen aan iedereen die het wil horen.

Hanne Gaby Odilie

Hanne Gaby Odilie Termote

Hanne (hen/hun/die) komt oorspronkelijk uit Kooigem in West-Vlaanderen. Sinds 2005 woont hen in New York City en werkt als internationaal model.

Hanne woont samen met hun echtgenoot en hondje in Brooklyn.

in 2016 sprak die voor het eerst openlijk over hun intersekse “status” Hun verhaal kwam terecht in USA Today, Time Magazine, The Guardian, Vogue, the New York Times, CNN, BBC, De Standaard, Humo, De Morgen  en ontelbare andere publicaties.

In America werkt die vaak samen met “Interact” en het “Intersex Justice Project”. Twee organisaties die zich vooral inzetten om de onnodige operaties beëindigen. En dan nu ook in hun eigen land met Intersekse Vlaanderen. 

“Ik hoop ook om een toffe bloeiende gemeenschap te groeien voor intersekse jongeren/ volwassen en ouders hier in België.” 

Emmanuelle Verhagen

Emmanuelle is intersekse mensenrechten activiste, medeoprichter en directeur van onze vereniging. In het dagelijks leven is hen actief als diversiteitsconsulente bij de Brusselse overheid. Daarnaast is die actief in het bestuur van çavaria, de LGBTQI+ koepel in Vlaanderen, alsook in het bestuur van de LGBTQI+ groep binnen Actiris.

Hen is een intersekse non-binaire trans vrouw die in hun kinderjaren werd “genormaliseerd” zonder hun toestemming.

Vandaag woont die in een fantastische multi-culturele wijk in het landelijke Wolvertem, samen met hun partner en poes Babelutte.

Michèle Wilikens

Michele Wilikens